REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Plněné cibule s rajčatovou omáčkou

Mletým masem naplněné cibule podávané s rajskou omáčkou jako bezva tip na víkendový oběd. Skvělé jsou servírované s rýží nebo bramborovou kaší.

Plněné kotlety zeleninovou náplní

Opečené kotlety plněné náplní ze sušených rajčat, tymiánu, artyčoků, medu a česneku, pomalu pečené v troubě doměkka.

Plněné uzené maso

Plátky uzeného masa plněné náplní ze sýra, vařených vajec a petrželky, pečené s cibulí doměkka.

Plněné vepřové kotlety

Pečené kotlety plněné nádivkou z jarních cibulek, bazalky, černých oliv a vajec.

Plněný vepřový bůček

Pečený bůček plněný nádivkou ze šunkového salámu, vajíček a cibulky.

Podzimní kotleta

Odleželé, zprudka orestované kotlety, dopečené v troubě doměkka zalité vývarem nebo vínem spolu se snítky šalvěje, na talířích ozdobené orestovanou cibulkou a zkaramelizovanými jablky.

Pomalu pečená krkovice

Při nízké teplotě v celku upečená krkovice. Recept podle Nadi Indruchové.

Pomalu pečená krkovička

Marinovaná krkovice, potřená ochucenou solí s olejem a pomalu pečená s kořením doměkka.

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Je to šťavnatá záležitost, maso se úplně rozpadá, zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodá zajímavou dimenzi.

Pomalu pečená vepřová plec

Marinovaná vepřová plec pečená zvolna doměkka.

Pomalu pečený bůček na česneku

Pečený bůček s jablky a česnekem servírovaný s rybízovým glazé.

Pomalu pečený marinovaný bůček

Nejméně den, v ostřejší sladké marinádě marinované, silnější plátky bůčku, upečené pozvolna v troubě, při pečení maso přelévané šťávou z výpeku a podlévané vodou.

Prezidentské vepřové

Plátky vepřového masa potřené hořčicí, proložené kolečky cibule a zapečená s vejci a strouhaným sýrem.

Prokládaná kotleta

Kotleta v celku nakrájená, ale nedokrojená, mezery mezi plátky potřené hořčicí a česnekem, proložené plátky anglické slaniny a kolečky cibule, kotleta pak svázaná a upečená v troubě podlitá vývarem.

Ptáčci z bůčku

Plněný bůček marinovaný, pečený na cibulovém základě, podlitý světlým pivem.

Roláda plněná brokolicí a vajíčky

Vepřová panenka plněná vařenou brokolicí, vajíčky, plátky slaniny a kapií, stočená do rolády, v troubě upečená doměkka.

Roláda z mletého bůčku

Libový bůček zatočený do tvaru rolády, naplněný směsí z uzeniny, sýra, vejce a nakládané papriky, upečený v troubě dozlatova.

Roláda z vepřové krkovičky

Plát vepřové krkovičky obložený cibulí, masovou směsí a uzeninou, stočený do rolády a upečený v troubě dozlatova.

Rozmarná panenka (návštěvní)

Ač se kombinace některých zde uvedených ingrediencí může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.

Rychle pečené panenky

Porce vepřové panenky potřené směsí bylinek, soli a česneku, obalené anglickou slaninou, pečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy