REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské vepřové kostky s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.


Ingredience:
650 gvepřové kýty
3 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícetřtinového cukru
2 lžícerybí omáčky + na dochucení
5 kshvězdiček badyánu
2 kslilků
2 kscibule
1 kssvitku skořice
1 ksčervená chilli paprička
1 kssvazku čerstvého koriandru
větší kousek zázvoru
šťáva z 1 velké limetky
voda

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a v hrnci na 2 lžících rozehřátého oleje ze všech stran dohněda opečeme, poté vyjmeme a dáme stranou 2. Do hrnce přilijeme zbylý olej, přidáme omyté na kostky velikosti sousta nakrájené lilky a doměkka osmahneme, vyjmeme a dáme stranou
3. Pak do hrnce vsypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat, vrátíme zpět maso i lilky, přidáme badyán, skořici, opatrně, ale důkladně promícháme, aby se vše obalilo karamelem
4. Potom přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule, nastrouhaný zázvor, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, chvíli opékáme, vmícháme nasekaný koriandr i rybí omáčku, vlijeme tolik vody, aby bylo maso s částí ponořené a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka
5. Dochutíme šťávou z limetky, případně rybí omáčkou a podáváme ozdobené koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy