REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské vepřové kostky s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.


Ingredience:
650 gvepřové kýty
3 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícetřtinového cukru
2 lžícerybí omáčky + na dochucení
5 kshvězdiček badyánu
2 kslilků
2 kscibule
1 kssvitku skořice
1 ksčervená chilli paprička
1 kssvazku čerstvého koriandru
větší kousek zázvoru
šťáva z 1 velké limetky
voda

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a v hrnci na 2 lžících rozehřátého oleje ze všech stran dohněda opečeme, poté vyjmeme a dáme stranou 2. Do hrnce přilijeme zbylý olej, přidáme omyté na kostky velikosti sousta nakrájené lilky a doměkka osmahneme, vyjmeme a dáme stranou
3. Pak do hrnce vsypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat, vrátíme zpět maso i lilky, přidáme badyán, skořici, opatrně, ale důkladně promícháme, aby se vše obalilo karamelem
4. Potom přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule, nastrouhaný zázvor, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, chvíli opékáme, vmícháme nasekaný koriandr i rybí omáčku, vlijeme tolik vody, aby bylo maso s částí ponořené a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka
5. Dochutíme šťávou z limetky, případně rybí omáčkou a podáváme ozdobené koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy