Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.
Ingredience:
650 g | vepřové kýty |
3 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | třtinového cukru |
2 lžíce | rybí omáčky + na dochucení |
5 ks | hvězdiček badyánu |
2 ks | lilků |
2 ks | cibule |
1 ks | svitku skořice |
1 ks | červená chilli paprička |
1 ks | svazku čerstvého koriandru |
větší kousek zázvoru | |
šťáva z 1 velké limetky | |
voda |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a v hrnci na 2 lžících rozehřátého oleje ze všech stran dohněda opečeme, poté vyjmeme a dáme stranou 2. Do hrnce přilijeme zbylý olej, přidáme omyté na kostky velikosti sousta nakrájené lilky a doměkka osmahneme, vyjmeme a dáme stranou
3. Pak do hrnce vsypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat, vrátíme zpět maso i lilky, přidáme badyán, skořici, opatrně, ale důkladně promícháme, aby se vše obalilo karamelem
4. Potom přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule, nastrouhaný zázvor, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, chvíli opékáme, vmícháme nasekaný koriandr i rybí omáčku, vlijeme tolik vody, aby bylo maso s částí ponořené a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka
5. Dochutíme šťávou z limetky, případně rybí omáčkou a podáváme ozdobené koriandrem.