REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček plněný hlívou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.


Ingredience:
1000 gbůčku
200 ghlívy
100 gklobásy
2 dlmléka
2 ksrohlíků
2 ksvajec
1 ksmenší cibule
2 lžíceoleje
drcený kmín
petrželová nať
česnek
sůl

Postup:

1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky klobásu a na kousky nakrájenou hlívu
2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, polijeme mlékem,přidáme rozšlehané vajíčko, drcený kmín, rozetřený česnek, na drobno pokrájenou petrželku a směs s houbami
3. Vše dobře promícháme
4. Bůček středem podél prořízneme, uděláme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou
5. Otvor uzavřeme jehlou na špíz 6. Maso osolíme, dáme do vymazaného pekáče kůží dospodu a trochu podlijeme vodou
7. Zakryté pečeme za občasného přelévání asi 1 hodinu, pak maso odkryjeme a pečeme (asi 30 minut)do změknutí masa.

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy