Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.
Ingredience:
2 kg | bůčku s kostí |
2-4 ks | palice česneku |
60 ml | olivového oleje |
2 lžíce | hrubé mořské soli |
velký svazek šalvěje |
Postup:
1. Na dno pekáčku dáme neoloupané stroužky česneku, nebo celé, přepůlené palice
2. Očištěný bůček pomažeme olivovým olejem a vetřeme do něj sůl
3. Položíme ho do pekáčku nařezanou kůží dolů a pečeme při 160 °C tak 3 hodiny
4. Pak bůček obrátíme, zvýšíme teplotu na 180-190 °C, přidáme šalvěj a pečeme dalších 30-45 minut, aby byl bůček zlatavý a křupavý.
Na dno pekáče můžeme ještě rozložit i několik koleček cibule.