REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček pečený na česneku se šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.


Ingredience:
2 kgbůčku s kostí
2-4 kspalice česneku
60 mlolivového oleje
2 lžícehrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Postup:

1. Na dno pekáčku dáme neoloupané stroužky česneku, nebo celé, přepůlené palice
2. Očištěný bůček pomažeme olivovým olejem a vetřeme do něj sůl
3. Položíme ho do pekáčku nařezanou kůží dolů a pečeme při 160 °C tak 3 hodiny
4. Pak bůček obrátíme, zvýšíme teplotu na 180-190 °C, přidáme šalvěj a pečeme dalších 30-45 minut, aby byl bůček zlatavý a křupavý.

Doporučení:

Na dno pekáče můžeme ještě rozložit i několik koleček cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy