REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Vepřová kotleta na rajčatech

Mírně naklepané plátky kotlety okořeněné, pokladené na plech nebo do zapékací misky, obložené plátky anglické slaniny a nakládanými rajčaty, pečené v troubě pod alobalem, pak dopečené odkryté, obložené plátky tvrdého sýru a podlité bílým vínem a vodou nebo vývarem.

Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou

Na oleji orestované plátky kotlety, dopečené v troubě na cibuli, podlité vývarem, servírovaní s hustou omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřová krkovička s kapustou na víně

Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.

Vepřová krkovička upečená v majonézovém kabátku

Vepřová krkovička upečená v celku, okořeněná, hojně potřená majonézou, posypaná nastrouhaným sýrem.

Vepřová křížová kost pečená na šalotkách obalená v bylinkovo-česnekové krustě

Anglickou slaninou prošpikované vepřové ocásky opečené na oleji, pak obalené v bylinkovo-česnekové krustě, upečené v troubě na šalotkách podlité vodou.

Vepřová kýta na černém pivu

Nudličky masa orestované s cibulí i slaninou, zapečené s tvarůžky a pivem doměkka.

Vepřová kýta prokládaná zelím

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.

Vepřová panenka na bylinkách

Zajímavá varianta přípravy vepřové panenky, naložená v bylinkách, opečená na oleji a pak chvíli pečená v troubě.

Vepřová panenka pečená

Do potravinářského motouzu zamotaná vepřová panenka, prošpikovaná česnekem a rozmarýnem, zprudka opečená na oleji a másle, dopečená v troubě dozlatova podlitá bílým vínem.

Vepřová panenka s česnekovou omáčkou

Zde je recept na panenku zprudka opečenou na pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo, pak dopečenou v troubě, servírovanou nakrájenou na plátky spolu s tmavou omáčkou vonící po česneku. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Pečené panenky obalené v nasekaných bylinkách, servírované s povařeným chřestem, přelité holandskou omáčkou, posypané opraženými mandlovými lupínky.

Vepřová panenka s jahodovou omáčkou

Tip na netradičně servírovanou panenku nejprve marinovanou, pak zprudka opečenou na oleji, nakonec dopečenou v troubě doměkka, servírovanou přelitou jahodovým přelivem.

Vepřová panenka s pikantní ovocnou omáčkou

Opečená vepřová panenka servírovaná podlitá pikantní omáčkou z blum a dalších ingrediencí.

Vepřová panenka s restovanou zeleninou a žampiony na víně

Vepřová panenka upečená na orestované zelenině spolu s houbami, obalená v koření, bylinkách a nakonec i ve slaninové košilce, servírovaná nejlépe s bramborovou kaší.

Vepřová panenka se sýrovou nádivkou

Pečená vepřivá panenka plněná nádivkou z cukety, strouhanky, čerstvého sýra a petrželky, servírovaná s cuketovými placičkami.

Vepřová panenka se špenátem v listovém kabátku

V bylinkách naložená vepřová panenka, zprudka opečená na pánvi, pak zabalená do listového těsta obložená chvíli podušeným ochuceným špenátem, plátky schwarzwaldské šunky a slaniny, nakonec upečená v troubě.

Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

V ochucené bylinkové strouhankové krustě upečená očištěná a odblaněné vepřová panenka, servírovaná nakrájená na plátky spolu s hranolkami z červené řepy a Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní.

Vepřová panenka v olivové krustě

V olivové krustě obalená vepřová panenka, upečená v troubě, servírovaná ozdobená tymiánem.

Vepřová panenka v ořechové krustě se zeleninou

Opečená panenka potřená ořechovou směsí a v troubě krátce zapečená, servírovaná s opečenou zeleninou.

Vepřová panenská pečeně

Recept na vepřovo svíčkovou, tedy tzv. panenskou, což je část masa, která leží uvnitř pod žebry směrem ke hřbetní kosti po délce vepřové pečínky. Je to nejkvalitnější část věpřového, malý, ale výtečný váleček masa, který budeme podle tohoto receptu péct.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy