REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Flíčky z uzené rolky

Další recept na pokrm připravený v elektrické pánvi.

Flíčky zapečené s vepřovým masem

Vepřové maso ve vlastní šťávě z konzervy smíchané s uvařenými flíčky a zapečené s dalšími ingrediencemi.

Glazovaná šunka

Pečená šunka potíraná při pečení cukrovo-ananasovým nálevem.

Gratinované vepřové plátky

Vepřové plátky nejdříve opečené na pánvičce s troškou oleje, poté zapečené v troubě obložené plátkem šunky a nastrouhaným sýrem promíchaným s kořením kari a strouhankou.

Guláš bez míchání

V troubě připravený guláš zakrytý alobalem, po celou dobu pečení nemíchaný ani nedolévaný vodou. U tohoto receptu je hlavní vydržet nekoukat pod alobal. Uvidíte, že tento guláš je naprosto nenáročný na čas a je úplně jiný, než klasický guláš.

Guláš z trouby

Výhoda vaření guláše v troubě je, že se nemusí hlídat, dáme-li dostatek cibule ani zahušťovat a chuťově je dokonce lepší než z plotny. Použít lze maso vepřové, ale i hovězí, nebo krůtí.

Hamburská pečeně z krkovičky

Recept na hamburskou kýtu mírně předělaný. Místo vepřové kýty jsme tentokrát použili vepřovou krkovici, která je také moc dobrá upečená a servírovaná podle tohoto receptu.

Hamburská vepřová kýta

Slaninou, okurkami a kořenovou zeleninou prošpikovaná vepřová kýta, pečená v troubě, potíraná sádlem smíchaným s červenou paprikou.

Hanácká vepřová pečeně

Vepřové maso upečené na cibulovém základě spolu s kořením, podlité pivem doměkka, před podáváním výpek ochucený hořčicí a smetanou.

Horalské ražničí v alobalu

Na jehle napíchané vepřové maso z kýty, tvrdý sýr, cibule a rajče, vše zabalené v alobalu a upečené v troubě doměkka.

Hospodské koleno

Marinované koleno, povařené a pak dopečené v troubě doměkka.

Chatařské řízky

Plátky z vepřové kýty potřené bramborovým těstem, zabalené v alobalu a upečené v předehřáté troubě doměkka.

Jateční guláš

Kostky vepřové plece, ledvinky a játra pečené v troubě ochucené kořením, nakonec zapečené s mozečkem.

Jemné gratinované řízečky

Opečené plátky masa zapečené v troubě se sýrem, kečupem a rajčaty.

Kotleta na rozmarýně a bílém víně

Maso naložené přes noc potřené tymiánovou pastou, druhý den zprudka opečené na pánvi, pečené doměkka podlité bílým vínem, nakonec zapečené v troubě pod grilem, hojně posypané nastrouhaným sýrem.

Kotlety na leču

Zprudka orestované kotlety s pepřem a solí. Zapečené spolu se sterilovaným lečem a podávané nejlépe s vařenou rýží.

Kotlety naruby

Vepřové plátky obalené ve vejci a strouhance a zapečené se zeleninou.

Kotlety pečené na kysaném zelí

V jednom hrnci připravená česká klasika, plátky na oleji opečené vepřové krkovice bez kosti proložené bílým kysaným zelím, upečené v troubě pěkně doměkka.

Kotlety pečené v alobalu

Okořeněné kotlety zapečené s anglickou slaninou a zeleninou.

Kotlety podle šenkýřky

Na světlém pivě pečené kotlety se šťávou a se zelím. Podávané s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy