REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná pečeně v solném kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
200 ghrubé mořské soli
150 ghladké mouky
1 svazekrozmarýnu
1 svazektymiánu
1/2 svazkupetrželky
4 lžíceoleje
1 lžícekuliček černého pepře
mletý pepř
voda
sůl
mouka na vál

Postup:

1. Ve větší míse smícháme mouku s hrubozrnnou mořskou solí, postupně přiléváme vodu, vypracujeme hustší těstíčko, které necháme 15 minut odpočinout
2. V omytém a osušené vepřové kýtě nařízneme kapsu
3. Bylinky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme je důkladně okapat, listy nasekáme na jemno, kuličky červeného pepře rozdrtíme nahrubo v hmoždíři
4. Bylinky smícháme s nadrceným pepřem, solí, mletým pepřem, 2 lžícemi oleje a dvě třetiny této směsi naplníme do kapsy, zbývající směsí potřeme maso
5. Do vyváleného těsta zabalíme naplněnou kýtu, spoje těsta pevně přitiskneme k sobě
6. Pečeni položíme na plech vymaštěný olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 45 minut
7. Krustu z masa odstraníme, kýtu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy