Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
200 g | hrubé mořské soli |
150 g | hladké mouky |
1 svazek | rozmarýnu |
1 svazek | tymiánu |
1/2 svazku | petrželky |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | kuliček černého pepře |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
mouka na vál |
Postup:
1. Ve větší míse smícháme mouku s hrubozrnnou mořskou solí, postupně přiléváme vodu, vypracujeme hustší těstíčko, které necháme 15 minut odpočinout
2. V omytém a osušené vepřové kýtě nařízneme kapsu
3. Bylinky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme je důkladně okapat, listy nasekáme na jemno, kuličky červeného pepře rozdrtíme nahrubo v hmoždíři
4. Bylinky smícháme s nadrceným pepřem, solí, mletým pepřem, 2 lžícemi oleje a dvě třetiny této směsi naplníme do kapsy, zbývající směsí potřeme maso
5. Do vyváleného těsta zabalíme naplněnou kýtu, spoje těsta pevně přitiskneme k sobě
6. Pečeni položíme na plech vymaštěný olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 45 minut
7. Krustu z masa odstraníme, kýtu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.