REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutková krkovička na hořčici, volské oko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená vepřová krkovička, nejméně 1 hodinu odležená okořeněná pepřem a potřená olejem, zprudka opečená na pánvi, ke konci jedna strana potřená hořčicí, krkovice servírovaná obložená vejcem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové krkovice (4 plátky)
2 lžícehořčice
4 ksvejce
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a hořčicí, necháme odpočinout v chladu alespoň 1 hodinu
2. Pak maso osolíme, lehce zaprášíme moukou a opečeme zprudka 3 minuty na jedné straně, plamen ztlumíme a dopékáme 7 minut z druhé strany
3. Vrchní část potřeme ještě hořčicí, servírujeme s volským okem, které jsme si připravili v pánvi zvlášť (opatrně rozklepnout do vroucího oleje, osolit a tři minuty smažit tak, aby bílek byl hotový a žloutek syrový)
4. Podáváme s bílou bagetou a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy