REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Citronové medailonky

Opečené vepřové panenky servírované s omáčkou z citronů, jarní cibulky, bílého vína a nasekaného rozmarýnu.

Česnekový olomoucký řízek

Plátky vepřové kýty potřené prolisovaným česnekem a hořčicí, pokladené cikánskou pečení, orestované na tuku doměkka.

Čevabčiči

Mleté vepřové maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s cibulí a hořčicí.

Čínské masové hranolky

Marinované vepřové maso nakrájené na hranolky, opečené na oleji dozlatova.

Dragounský marš

Vepřové nudličky orestované na oleji s přídavkem feferonek, cibule a worcesterové omáčky.

Famózo dle George

Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.

Hašé z vepřového masa II.

Vepřové maso ve vlastní šťávě prohřáté na cibulce s vejci, ochucené solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Jehla pana starosty

Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.

Katův šleh II.

Rychlá pikantní minutka z nudliček vepřového masa, zprudka opečených na pánvi, chvíli podušených spolu kousky papriky, česneku a dalšími ingrediencemi.

Košovská specialita

Pod druhým názvem Prievidzká.

Kotleta s balsamikovou cibulí

Na dobře rozpáleném oleji opečené plátky vepřové kotlety, chvíli zapečené v troubě přelité cibulovou směsí, servírované například s bramborovou kaší, tuřínovými hranolky, či vařeným kuskusem.

Kotleta s houbovou omáčkou

Vepřová kotleta osmahnutá na másle a olej do zlatova. Poté přelitá rychlou omáčkou z čerstvých restovaných hub a smetany.

Kotleta s hříbkovou směsí

Zprudka opečené kotlety servírované spolu s houbovou směsí připravenou na výpeku po opečeném mase, zjemněnou smetanou.

Kotletky v kabátku z Nivy

Okořeněné kotletky marinované v sýrové směsi a opečené doměkka.

Kotlety na divoko

Opečené marinované kotlety servírované s borůvkovou omáčkou.

Kotlety na liškách

Minutka z plátků vepřového masa zprudka opečeného na pánvi, ve výpeku připravená šťáva dochucená kromě jiného liškami.

Kotlety na slanině

Opečené prošpikované plátky kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité vínem.

Kotlety po bzenecku II.

Na pánvi na sádle zprudka opečené vepřové kotlety, servírované přelité podušenou zeleninovou směsí.

Kotlety s bazalkovým zelím dle Pohlreicha

Zprudka na pánvi opečené, chvíli naložené kotlety, servírované se spařeným zelím ochuceným pestem.

Kotlety s fazolkami

Opečené kotlety servírované spolu s podušenými fazolkami, ochucené posypané strouhaným sýrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy