restované, opečené na oleji
Citronové medailonky
Opečené vepřové panenky servírované s omáčkou z citronů, jarní cibulky, bílého vína a nasekaného rozmarýnu.
Česnekový olomoucký řízek
Plátky vepřové kýty potřené prolisovaným česnekem a hořčicí, pokladené cikánskou pečení, orestované na tuku doměkka.
Čevabčiči
Mleté vepřové maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s cibulí, tatarskou omáčkou a hořčicí.
Čínské masové hranolky
Marinované vepřové maso nakrájené na hranolky, opečené na oleji dozlatova.
Dragounský marš
Vepřové nudličky orestované na oleji s přídavkem feferonek, cibule a worcesterové omáčky.
Famózo dle George
Improvizace z dovolené, která se ukázala velmi jedlou! Jeden z receptů na úpravu pokrmů na elektrické pánvi.
Hašé z vepřového masa II.
Vepřové maso ve vlastní šťávě prohřáté na cibulce s vejci, ochucené solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Iberico Slider
Mini hamburgery s mletým masem z Iberijského vepřového masa. Šťavnaté maso s výjimečným chuťovým profilem. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.
Jehla pana starosty
Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.
Katův šleh II.
Vzpomínka na totalitní hospodské hity na tzv. “Kaťák”, což byla rychlá pikantní minutka z nudliček vepřového masa zprudka opečených na pánvi, chvíli podušených spolu s kousky papriky, česneku a dalšími ingrediencemi.
Košovská specialita
Pod druhým názvem Prievidzká.
Kotleta na cibuli a víně
Rychlá minutka z vepřové masa, konkrétně z kotlety. Jde o jednoduchý recept, kotlety zprudka opečeme z obou stran, dochutíme solí a kmínem, pak je podusíme přelité vínem a doplněné o jarní i červenou cibuli. Servírujeme okořeněné pepřem a přelité šťávou z výpeku i s cibulí.
Kotleta s balsamikovou cibulí
Na dobře rozpáleném oleji opečené plátky vepřové kotlety, chvíli zapečené v troubě přelité cibulovou směsí, servírované například s bramborovou kaší, tuřínovými hranolky, či vařeným kuskusem.
Kotleta s houbovou omáčkou
Vepřová kotleta osmahnutá na másle a olej do zlatova. Poté přelitá rychlou omáčkou z čerstvých restovaných hub a smetany.
Kotleta s hříbkovou směsí
Zprudka opečené kotlety servírované spolu s houbovou směsí připravenou na výpeku po opečeném mase, zjemněnou smetanou.
Kotletky v kabátku z Nivy
Okořeněné kotletky marinované v sýrové směsi a opečené doměkka.
Kotlety minutkově s fazolovými lusky
Plátky kotlety zprudka orestované na troše oleje, servírované spolu s fazolovými lusky prohřátými spolu s anglickou slaninou ve výpeku po mase.
Kotlety na divoko
Opečené marinované kotlety servírované s borůvkovou omáčkou.
Kotlety na liškách
Minutka z plátků vepřového masa zprudka opečeného na pánvi, ve výpeku připravená šťáva dochucená kromě jiného liškami.
Kotlety na slanině
Opečené prošpikované plátky kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité vínem.
reklama