Plátky kotlety zprudka orestované na troše oleje, servírované spolu s fazolovými lusky prohřátými spolu s anglickou slaninou ve výpeku po mase.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600-800 g | vepřové kotlety |
500 g | mražených zelených fazolových lusků |
150 g | anglické slaniny |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Ostatní: | |
tatarská omáčka | |
krokety, či hranolky jako příloha |
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, kraje na několika místech mírně nařízneme, aby se nám při opékání nekroutily, mírně je naklepeme, pak osolíme a okořeníme pepřem (případně i jiným kořením dle chuti)
- Kotletky na oleji na pánvi zprudka opečeme z obou stran, dáme stranou, uchováme v teple, například v mírně vyhřáté troubě zaklopené pokličkou
- Do výpeku po mase nasypeme povolené fazolky a kostičky anglické slaniny, osolíme, restujeme, za občasného promíchání, až budou fazolky měkké
- Ve větším množství oleje, nebo nejlépe ve fritovacím hrnci usmažíme vhodnou přílohu, jako krokety, hranolky …
- Jednotlivé porce masa servírujeme pokladené nebo obložené fazolkami se slaninou spolu s přílohou a tatarskou omáčkou, kdo má rád, maso přelije trochou šťávy z výpeku.
Místo kotlety můžeme použít plátky vepřové krkovice!