REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem, uzeninou

Alobalové obědové balíčky

Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.

Asijské kuřecí karí

Další z variací na asijské karí, tentokrát z kuřecího masa a dalších typických ingrediencí.

Balkánské špízy

Mleté maso ochucené rajčaty, balkánským sýrem, vejci a další ingredience, napíchané na grilovací jehly spolu s paprikami, cibulí a slaninou, opečené na pánvi na oleji nebo na roštu grilu dozlatova, servírované s brambory pečenými v troubě dozlatova a hořčicovou omáčkou.

Bešamelová omáčka se sýrem a těstovinami

Uvařené těstoviny zapečené s bešamelovou sýrovou omáčkou, hráškem a klobásou.

Bramboráčky s kuřecí směsí

Bramboráčky z brambor, krupice a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané obložené kuřecí směsí, ozdobené nastrouhaným sýrem.

Bramboráčky s masovými kuličkami

Bramboráčky a pečené masové kuličky střídavě napíchané na špejle nebo rozmarýnové větvičky, servírované spolu se zeleninou.

Bramborové knedlíky s volskou oháňkou

Hovězí oháňka podušená na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi, servírovaná s povařenou mrkví a bramborovými knedlíky plněnými osmaženým chlebem.

Bramborové lívance s mletým masem

Lívance z kynutého bramborového těsta, servírované obložené ochucenou masovou směsí, posypané nivou.

Bramborové ragú s vepřovým masem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s bramborami, rajčaty, česnekem a mrkví doměkka.

Bramborové špalky s uzeným a zelím

Bramborové noky servírované s kousky uzeného masa a podušeným zelím.

Bramborový guláš s klobásou

Léty prověřený recept na klasický “Buřtguláš”, tedy bramborový guláš nastavený kolečky pikantnější klobásky.

Bramborový guláš s mletým masem

Vařený guláš z opečeného mletého masa, brambor, cibule, mrkve a dalších ingrediencí.

Brambory zapečené s klobásou, smetanou a sýrem

Předvařené brambory v jednom pekáčku s klobásou, plátky cibule, mozzarellou a česnekem. Nakonec zalité smetanou a sypané sýrem.

Brambory zapečené se zelím

Zapečené brambory se zelím, bůčkem, slaninou a kořením.

Brněnský měšec, salát Špilec

V remosce pečené měšce z vepřové kýty plněné hráškem, nivou, šunkou a vajíčkem. Podávané s pikantním bramborovým salátem.

Brokolice s brambory a slaninou

Ve slupce povařené brambory s růžičkami brokolice a tenkými plátky anglické slaniny. Zalité smetanou a zapečené.

Burgery s červenou řepou a jemným salátem

Další z tipů na letní recepty od Fino! Připravte si šťavnatý burger podle tohoto receptu, ke kterému naservírujte lehký salát. Vaši strávníci budou spokojeni.

Citronové kuře

Kuře potřené kořeněným máslem, plněné kousky citronu, upečené spolu s brambory doměkka.

Cuketové bramboráky s párečky

Bramboráky z nastrouhaných cuket, brambor a dalších ingrediencí, usmažené a podávané s opečenými párečky.

Čevapčiči s bramborami na grilu

Grilované čevapčiči z mletého hovězího masa, mleté papriky, cibule, koření a oleje, podávané s ochucenými grilovanými plátky brambor.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy