REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené s klobásou, smetanou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené brambory v jednom pekáčku s klobásou, plátky cibule, mozzarellou a česnekem. Nakonec zalité smetanou a sypané sýrem.


Ingredience:
1 kgbrambor vařených do poloměkka
300 gklobásy (nejlépe chorizo, papriková apod.)
150 ggoudy
125 gmozzarelly
250 mlsmetany ke šlehání
6 ksstroužků česneku
3-4 kscibule
olej nebo máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory nakrájíme na plátky a jednu vrstvu naklademe do máslem nebo olejem vymazné formy
2. Osolíme, opepříme, přidáme plátky cibule a česneku
3. Na tuto vrstvu položíme plátky klobásy a mozzarelly
4. Následuje další vrstva brambor, cibule a česneku, opět okořeníme
5. Poslední vrstvu tvoří klobása
6. Vše zalijeme osolenou smetanou a povrch posypeme goudou
7. Zapečeme v troubě asi 45 minut a horké podáváme, nejlépe se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy