REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené brambory se zelím, bůčkem, slaninou a kořením.


Ingredience:
1 kgbrambor (varný typ A)
250 glibového uzenéhé bůčku
100 gkysaného zelí
50 gslaniny
2 ksvajec
2 lžícemléka
kousek másla
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, kysané zelí pokrájíme na menší kousky a v pánvi na rozehřátém másle opečeme na nudličky nakrájenou slaninu
3. Na dno pekáčku dáme opečenou slaninu, na ni rozložíme plátky brambor, osolíme je, opepříme, na ně dáme vrstvu nakrájeného bůčku, na bůček kysané zelí a na zelí druhou vrstvu nakrájených brambor, které osolíme a opepříme
4. V hrnečku našleháme rozklepnutá vejce, přidáme mléko, směsí zalijeme brambory a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (20-25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy