REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařený guláš z opečeného mletého masa, brambor, cibule, mrkve a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgbrambor
450 gmletého masa (vepřové a hovězí)
400 gplechovky červených fazolí
300 gmrkve
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžíceolivového oleje
900 mlvody
2 kskostek hovězího bujonu
2 kscibule
mletý pepř
hladkolistá petrželka
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme a každou nakrájíme na osminky, očištěné mrkve nakrájíme na kolečka a oloupané brambory na menší kousky
2. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji zprudka opečeme mleté maso a drtíme ho vařečkou, aby se hrudky opekly ze všech stran, pak do hrnce nadrobíme kostky hovězího bujonu a promícháme
3. Potom vmícháme nakrájenou zeleninu, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, teplotu snížíme a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne
4. Poté přidáme scezené červené fazole, worcesterskou omáčku, prohřejeme a podle chuti osolíme i opepříme
5. Servírujeme posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy