Vařený guláš z opečeného mletého masa, brambor, cibule, mrkve a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 kg | brambor |
450 g | mletého masa (vepřové a hovězí) |
400 g | plechovky červených fazolí |
300 g | mrkve |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžíce | olivového oleje |
900 ml | vody |
2 ks | kostek hovězího bujonu |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
hladkolistá petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Cibule oloupeme a každou nakrájíme na osminky, očištěné mrkve nakrájíme na kolečka a oloupané brambory na menší kousky
2. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji zprudka opečeme mleté maso a drtíme ho vařečkou, aby se hrudky opekly ze všech stran, pak do hrnce nadrobíme kostky hovězího bujonu a promícháme
3. Potom vmícháme nakrájenou zeleninu, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, teplotu snížíme a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne
4. Poté přidáme scezené červené fazole, worcesterskou omáčku, prohřejeme a podle chuti osolíme i opepříme
5. Servírujeme posypané na drobno nasekanou petrželkou.