nejen nedělní menu
Alobalové obědové balíčky
Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.
Anglickou slaninou plněná vepřová panenka se sýrovou omáčkou
Rychlá minutka, válečky vepřové panenky vyplněné anglickou slaninou, okořeněné, zprudka opečené na oleji, pak chvíli dopečené v troubě doměkka, servírované rozkrájené na silnější plátky přelité sýrovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.
Asijské kuřecí karí
Další z variací na asijské karí, tentokrát z kuřecího masa a dalších typických ingrediencí.
Balkánské špízy
Mleté maso ochucené rajčaty, balkánským sýrem, vejci a další ingredience, napíchané na grilovací jehly spolu s paprikami, cibulí a slaninou, opečené na pánvi na oleji nebo na roštu grilu dozlatova, servírované s brambory pečenými v troubě dozlatova a hořčicovou omáčkou.
Bešamelová omáčka se sýrem a těstovinami
Uvařené těstoviny zapečené s bešamelovou sýrovou omáčkou, hráškem a klobásou.
Biftek a ragú ze smržů, šťouchané brambory
Začínají růst první jarní houby. V kuchyni jsou vysoce ceněné například smrže. Vhodná úprava smržů je jejich plnění mletým masem, nebo je můžeme připravit ve formě ragú, které je skvělé například k biftekům.
Biftek se smrži, vyslaněné brambory
Bifteky z hovězí svíčkové opečené na pánvi obalené ve slanině, servírované se smrži podušenými ve výpeku po mase a s vařenými brambory obalenými ve slanině a zapečenými v troubě.
Bílá omáčka z hříbků, vejce na měkko
Omáčka připravená podle tohoto receptu by měla být navinulá, plné, houbové chuti, zjemněná smetanou chutná skvěle. Spolu s vejcem a houskovým knedlíkem hlavní chod pro milovníky houbových pokrmů.
Boloňské špagety, penne nebo farfalle (oběd do krabičky)
Recept z elektronické i tištěné kuchařky “Recepty z Velké obědové bichle”. Další tip na oběd do krabičky pro děti do školy, nebo pro dospěláky do práce, ale i na cesty, například na chatu či na začínající dovolenou.
Borůvkové knedlíky s omáčkou
Knedlíky z odpalovaného těsta plněné borůvkami, podávané přelité smetanou a omáčkou, pocukrované.
Bramboráčky s kuřecí směsí
Bramboráčky z brambor, krupice a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané obložené kuřecí směsí, ozdobené nastrouhaným sýrem.
Bramboráčky s masovými kuličkami
Bramboráčky a pečené masové kuličky střídavě napíchané na špejle nebo rozmarýnové větvičky, servírované spolu se zeleninou.
Bramborové knedlíky plněné švestkami
Knedlíky připravené z bramborového těsta, plněné švestkami, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Bramborové knedlíky s volskou oháňkou
Hovězí oháňka podušená na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi, servírovaná s povařenou mrkví a bramborovými knedlíky plněnými osmaženým chlebem.
Bramborové knedlíky se švestkami
Knedlíky připravené z bramborového těsta plněné švestkami, uvařené, podávané posypané mákem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Bramborové lívance s mletým masem
Lívance z kynutého bramborového těsta, servírované obložené ochucenou masovou směsí, posypané nivou.
Bramborové ragú s vepřovým masem
Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s bramborami, rajčaty, česnekem a mrkví doměkka.
Bramborové šišky s mákem III.
Uvařené bramborové šišky, posypané mletým mákem a moučkovým cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.
Bramborové špalky s uzeným a zelím
Bramborové noky servírované s kousky uzeného masa a podušeným zelím.
Bramborový guláš s klobásou
Léty prověřený recept na klasický “Buřtguláš”, tedy bramborový guláš nastavený kolečky pikantnější klobásky.
reklama