REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nejen nedělní menu


Alobalové obědové balíčky

Příprava a servírovaní jídla v alobalu není nic nového. Takto vařily již naše babičky. Jde o pokrm tzv. vše v jednom. Maso se po přípravě v alobalu rozpadá a příloha dostane další chuťový rozměr díky šťávě z masa, ve které se dusí.

Anglickou slaninou plněná vepřová panenka se sýrovou omáčkou

Rychlá minutka, válečky vepřové panenky vyplněné anglickou slaninou, okořeněné, zprudka opečené na oleji, pak chvíli dopečené v troubě doměkka, servírované rozkrájené na silnější plátky přelité sýrovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

Asijské kuřecí karí

Další z variací na asijské karí, tentokrát z kuřecího masa a dalších typických ingrediencí.

Balkánské špízy

Mleté maso ochucené rajčaty, balkánským sýrem, vejci a další ingredience, napíchané na grilovací jehly spolu s paprikami, cibulí a slaninou, opečené na pánvi na oleji nebo na roštu grilu dozlatova, servírované s brambory pečenými v troubě dozlatova a hořčicovou omáčkou.

Bešamelová omáčka se sýrem a těstovinami

Uvařené těstoviny zapečené s bešamelovou sýrovou omáčkou, hráškem a klobásou.

Biftek a ragú ze smržů, šťouchané brambory

Začínají růst první jarní houby. V kuchyni jsou vysoce ceněné například smrže. Vhodná úprava smržů je jejich plnění mletým masem, nebo je můžeme připravit ve formě ragú, které je skvělé například k biftekům.

Biftek se smrži, vyslaněné brambory

Bifteky z hovězí svíčkové opečené na pánvi obalené ve slanině, servírované se smrži podušenými ve výpeku po mase a s vařenými brambory obalenými ve slanině a zapečenými v troubě.

Bílá omáčka z hříbků, vejce na měkko

Omáčka připravená podle tohoto receptu by měla být navinulá, plné, houbové chuti, zjemněná smetanou chutná skvěle. Spolu s vejcem a houskovým knedlíkem hlavní chod pro milovníky houbových pokrmů.

Boloňské špagety, penne nebo farfalle (oběd do krabičky)

Recept z elektronické i tištěné kuchařky “Recepty z Velké obědové bichle”. Další tip na oběd do krabičky pro děti do školy, nebo pro dospěláky do práce, ale i na cesty, například na chatu či na začínající dovolenou.

Borůvkové knedlíky s omáčkou

Knedlíky z odpalovaného těsta plněné borůvkami, podávané přelité smetanou a omáčkou, pocukrované.

Bramboráčky s kuřecí směsí

Bramboráčky z brambor, krupice a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané obložené kuřecí směsí, ozdobené nastrouhaným sýrem.

Bramboráčky s masovými kuličkami

Bramboráčky a pečené masové kuličky střídavě napíchané na špejle nebo rozmarýnové větvičky, servírované spolu se zeleninou.

Bramborové knedlíky plněné švestkami

Knedlíky připravené z bramborového těsta, plněné švestkami, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Bramborové knedlíky s volskou oháňkou

Hovězí oháňka podušená na cibulovém základě spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi, servírovaná s povařenou mrkví a bramborovými knedlíky plněnými osmaženým chlebem.

Bramborové knedlíky se švestkami

Knedlíky připravené z bramborového těsta plněné švestkami, uvařené, podávané posypané mákem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Bramborové lívance s mletým masem

Lívance z kynutého bramborového těsta, servírované obložené ochucenou masovou směsí, posypané nivou.

Bramborové ragú s vepřovým masem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s bramborami, rajčaty, česnekem a mrkví doměkka.

Bramborové šišky s mákem III.

Uvařené bramborové šišky, posypané mletým mákem a moučkovým cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.

Bramborové špalky s uzeným a zelím

Bramborové noky servírované s kousky uzeného masa a podušeným zelím.

Bramborový guláš s klobásou

Léty prověřený recept na klasický “Buřtguláš”, tedy bramborový guláš nastavený kolečky pikantnější klobásky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy