REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sladké pokrmy

Borůvkové knedlíky s omáčkou

Knedlíky z odpalovaného těsta plněné borůvkami, podávané přelité smetanou a omáčkou, pocukrované.

Bramborové knedlíky plněné švestkami

Knedlíky připravené z bramborového těsta, plněné švestkami, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Bramborové knedlíky se švestkami

Knedlíky připravené z bramborového těsta plněné švestkami, uvařené, podávané posypané mákem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Bramborové šišky s mákem III.

Uvařené bramborové šišky, posypané mletým mákem a moučkovým cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.

Halušky nasladko

Halušky z kynutého těsta, servírované posypané strouhaným tvarohem a cukrem, přelité máslem.

Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí. Pokud nemáte domácí džemy nebo povidla, jednoznačně doporučujeme Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ. Ovocné dobroty exkluzivní chuti, které získaly v Královéhradeckém kraji ocenění Regionální potravina.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy