REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové knedlíky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z odpalovaného těsta plněné borůvkami, podávané přelité smetanou a omáčkou, pocukrované.


Ingredience:
450 gborůvek
350 ghrubé mouky
40 gmásla
2 ksvajec
3 dlmléka
moučkový cukr na posypání
mouka na vál
voda
sůl
Na omáčku:
2 lžičkyvanilkového pudinkového prášku
2 kssáčku vanilinového cukru
špetka mleté skořice
voda
Na ozdobení:
400 gzakysané smetany

Postup:

1. Mléko, změklé máslo a špetku soli přivedeme k varu, přisypeme hrubou mouku a důkladně mícháme, aby se netvořily hrudky
2. Potom za stálého míchání dále vaříme (odpalujeme), až je těsto bílé a nelepí se na dno ani stěny a za občasného promíchání ho necháme téměř vychladnout v míse
3. Pak jedno po druhém důkladně vmícháme vejce a těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, nakrájíme ho na čtverečky, do středu každého dáme malou hromádku očištěných borůvek (zbylé si necháme na omáčku) a těsto zabalíme do tvaru knedlíků
4. Knedlíky vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 6-7 minut
5. Zbylé borůvky povaříme s trochou vody, vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce studené vody, vanilinové cukry, skořici a povaříme do zhoustnutí 6. Knedlíky na talířích přelijeme smetanou i omáčkou a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy