REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z bramborového těsta, plněné švestkami, servírované posypané mletým mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
220 gvařených brambor
80 ghrubé mouky
30 gkrupice
12 ksšvestek
1 ksmalého vejce
5 lžicmletého máku
4 lžícemoučkového cukru
rozpuštěné máslo
mouka na vál
voda
sůl

Postup:

1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, necháme vychladnout a na jemno nastrouháme
2. Do mísy prosejeme hrubou mouku s krupicí, přidáme brambory, vejce, sůl a vypracujeme tuhé těsto
3. Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta váleček, ze kterého vykrájíme plátky, do středu každého položíme omytou vypeckovanou švestku, zabalíme a těsto zakulatíme
4. Vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme asi 6-8 minut, pak vyjmeme, rozdělíme na talíře, posypeme mákem smíchaným s cukrem a každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Místo másla můžeme přelít knedlíky sladkou nebo zakysanou smetanou a posypat strouhaným perníkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy