REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z bramborového těsta plněné švestkami, uvařené, podávané posypané mákem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
500 gbrambor
250 ghrubé mouky
125 gmásla na přelití
20 ksšvestek
1 ksvejce
1 ksžloutku
špetka soli
mletý mák na posypání
moučkový cukr na posypání
voda

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, necháme zcela zchladnout, oloupeme, na jemno nastrouháme a dáme do mísy
2. Přidáme hrubou mouku, špetku soli, rozklepnuté vejce, žloutek a vypracujeme v hladké těsto
3. Těsto rozválíme do tenka, nakrájíme na čtverce, do každého zabalíme opláchnutou, osušenou, vypeckovanou švestku a v dlani zakulatíme
4. Vaříme ve vroucí vodě, po 10 minách varu je vyndáme a dáme na talíře
5. Podáváme posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy