Omáčka připravená podle tohoto receptu by měla být navinulá, plné, houbové chuti, zjemněná smetanou chutná skvěle. Spolu s vejcem a houskovým knedlíkem hlavní chod pro milovníky houbových pokrmů.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | čerstvých hub (mražených, předvařených) |
50 g | másla |
250 ml | smetany na šlehání |
6 ks | vajec |
2 ks | cibule |
hladká mouka | |
hovězí vývar | |
bobkový list | |
nové koření | |
kopr | |
pepř | |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, když zrůžoví, přidáme houby, koření a vývar, dusíme asi 15 minut
2. Přidáme trochu mouky rozkvedlané v malém množství studené vody, provaříme deset minut, pěkně moukou omáčku zahustíme
3. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a octem, zvýrazníme trochou sekaného kopru (už by se neměla omáčka vařit)
4. Vejce vaříme od doby varu 3 až 4 minuty, pak je ihned zchladíme
5. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika