REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá omáčka z hříbků, vejce na měkko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená podle tohoto receptu by měla být navinulá, plné, houbové chuti, zjemněná smetanou chutná skvěle. Spolu s vejcem a houskovým knedlíkem hlavní chod pro milovníky houbových pokrmů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gčerstvých hub (mražených, předvařených)
50 gmásla
250 mlsmetany na šlehání
6 ksvajec
2 kscibule
hladká mouka
hovězí vývar
bobkový list
nové koření
kopr
pepř
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, když zrůžoví, přidáme houby, koření a vývar, dusíme asi 15 minut
2. Přidáme trochu mouky rozkvedlané v malém množství studené vody, provaříme deset minut, pěkně moukou omáčku zahustíme
3. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a octem, zvýrazníme trochou sekaného kopru (už by se neměla omáčka vařit)
4. Vejce vaříme od doby varu 3 až 4 minuty, pak je ihned zchladíme
5. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy