REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bílá omáčka z hříbků, vejce na měkko

Omáčka připravená podle tohoto receptu by měla být navinulá, plné, houbové chuti, zjemněná smetanou chutná skvěle. Spolu s vejcem a houskovým knedlíkem hlavní chod pro milovníky houbových pokrmů.

Čínské nudle s houbičkami enoki

Oblíbené čínské nudle s vynikajícími houbičkami enoki, červenou paprikou, jarní cibulkou a plátky česneku. Dochucené sojovou omáčkou a zázvorem.

Falafel burger s červenou řepou

Tento recept na Falafel burger s červenou řepou pochází od bloggerky Gábi v kuchyni. K němu si můžete třeba dopřát pečené batáty, brambory či červenou řepou.

Hlívovo-zeleninový guláš s noky

Klasický zeleninový guláš připravený z cukety, kapie, cibule česneku …. doplněný o hlívu ústřičnou. Rychlý recept, jednoduchý, vhodný i pro začátečníky.

Krevety v limetkové omáčce s hranolky

Rychlý oběd nebo mlsání k pivu či vínu. jednoduchý recept na krevety opečené na pánvi, servírované přelité limetkovou omáčkou, servírované s čerstvě usmaženými hranolky.

Květákový mozeček s vařenými brambory

Tato verze je skvělá tím, že jídlo působí mnohem hezčím dojmem než klasický květákový mozeček. Podáváme se zeleninovou oblohou dle chuti.

Lososová miska

Recept plný testosteronu pro mladé i starší muže, kteří chtějí zdravě žít. Zvyšování hladiny testosteronu je dobré podpořit celkovým zdravým životním stylem, tedy i dobrým, ale zdravým jídlem! Tady máte jeden z receptů na pokrm plný testosteronu.

Minutková krůtí játra s domácí tarhoňou

Mírně pikantní, okořeněné, na tuku orestované nudličky krůtích jater, zahuštěné cibulovou jíškou, servírované s domácí tarhoňou.

Mušle s nudlemi

Mušle restované s červenou paprikou, žampiony, česnekovými výhonky a thajskou rybí omáčkou. Nakonec promíchané s čínskými nudlemi.

Netradiční burger se sýrem Grilami a chipsem ze sýru Gran Moravia

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Inspirujte se například tímto receptem!

Ovčí sýr obalovaný cuketou, bramborové měsíčky

V plátcích cukety obalený a pak grilovaný ovčí sýr servírovaný s rajčatovou omáčkou a McCain Golden Wedges Crinkle.

Pečená treska s italskou čočkou

Upečené filety z tresky, pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.

Pikantní směs se smrži a těstovinami

Ostrá směs ze smržů, debrecínky, cukety, papriky a dalších ingrediencí, připravená na pánvi, vhodná podávaná s různými typy těstovin.

Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím

Po tvarůžcích vonící závin z domácího těsta, plněný hlávkovým zelím a slaninou. Hodí se nejen na oslavy, ale jako netradiční večeře.

Rizoto s kalamáry

Rizoto stokrát jinak! Tento recept je na takové české rizoto inspirované přímořskou kuchyní.

Rizoto s liškami a krevetami

Na másle podušené lišky se zeleným hráškem, kolečky mrkve a krevetami. Ochucené citronovou šťávou, solí a pepřem, smíchané s vařenou rýží.

Slávky na černém pivu s hranolky a petrželovou majonézou

Že jsou mušle „nóbl“ pokrmem a hodí se k nim proto jen distingované víno? Podobně jako vás na Prague mussel weeku my přesvědčíme, že slávky nejsou drahým excesem, následující recept šéfkuchaře Martina Staňka vás přesvědčí o tom, že úžasně chutnají i s pivem. Nebo přesněji řečeno na pivu.

Smažené houby v sýrovém těstíčku, moravský bramborový salát s křenem

Houby obalené v sýrovém těstíčku, usmažené v oleji pěkně dozlatova, servírované s bramborovým salátem vonícím po křenu a dalších použitých surovinách.

Smažené žampiony a celer, domácí hranolky a zeleninová obloha

V klasickém trojobalu obalené hlavičky žampionů a plátky celeru, vše usmažené pěkně dozlatova, servírované s v troubě upečenými domácími hranolky a oblohou připravenou z naklíčené čočky a vojtěšky, rajčete a listů baby salátu.

Smažený hermelín plněný žampionovou směsí, smetanovo-sýrová omáčka, brambory

Obalená kolečka hermelínu naplněná podušenou směsí z cibule, žampionů a šunky, obalená v klasickém trojobalu a usmažená dozlatova, servírovaná s vařenými brambory, přelitá sýrovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy