REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlívovo-zeleninový guláš s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický zeleninový guláš připravený z cukety, kapie, cibule česneku …. doplněný o hlívu ústřičnou. Rychlý recept, jednoduchý, vhodný i pro začátečníky.


Ingredience:
500 ghlívy ústřičné
1,5 lzeleninového vývaru
4 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
2 ksvětší cibule
1 ksmladá cuketa
1 kskapie
2 lžíceoleje nebo sádla
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžičkamletého chilli
pár kuliček nového koření
pepř
sůl
Na nočky:
1 hrnek (250 ml)polohrubé mouky
cca 1/4 hrnkuvody
1 lžičkasoli
špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup:
  1. Na tuku osmahneme do tmava na kostičky pokrájenou cibuli
  2. Přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, okmínujeme a chvilku restujeme
  3. Zaprášime paprikou, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na proužky nakrájenou kapii, dále vývar, utřený česnek a koření
  4. Osolíme dle chuti a dusíme doměkka, kdo chce, může zahustit jíškou.

Příprava noků:

  1. Ze všech surovin na noky vymícháme polotuhé těstíčko, které necháme 1 hodinu odpočinout
  2. Nočky zavaříme ve vroucí, mírně osolené vodě, až vyplavou, tak je vytáhneme a necháme důkladně okapat.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy