Oběd připravený do 30 minut! Jde o směs hub, sterilovaných zelených fazolek, cibule a masité papriky, vše nakrájené na kousky a zprudka orestované na pánvi, dochucené česnekem, zázvorem, chilli, teriyaky a sójovou omáčkou. Směs servírovaná navršená na uvařené čínské nudle, ozdobená sezamovými semínky.
Ingredience:
500 g | hlívy ústřičné (nebo líhy klubčité) |
250 g | sterilovaných zelených fazolek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší červená paprika |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | omáčky teriyaky |
1/2 lžičky | strouhaného závoru |
kousek chilli papričky | |
sezamové semínko | |
olej | |
čínské nudle k podávání |
Postup:
- Hlívu, papriku a cibuli nakrájíme na proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme proužky hlívy, cibule, papriky, restujeme 3 minuty.
- Přidáme fazolky, zakápneme sójovou omáčkou, dále přidáme nastrouhaný zázvor, drcený česnek, chilli, přiklopíme pokličkou, dusíme 5 minut.
- Na závěr šťávu zredukujeme na polovinu, dochutíme omáčkou teriyaky.
- Směs navršíme na uvařené čínské nudle a posypeme sezamovým semínkem.
Text i foto: D. Marounek