Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Bedlová smetanová omáčka s kousky bedel

Bedly mají jemnou chuť. Mladé plodnice, ještě neotevřené, jsou masité, vhodné jak k naplnění, nebo třeba na skvělou omáčku.

Bedly jako řízek

Bedly jsou mezi houbaři velmi oblíbené, velmi chutné jsou obalované jako řízek, nebo jen opečené přírodně s kmínem a solí.

Bedly na bílém víně

Jídla z hub, tentokrát bedly.

Bedly na kmíně

Na oleji orestované klobouky bedel dochucené kmínem, mletým pepřem a solí, servírované spolu s čerstvým chlebem.

Bedly po Plzeňsku

Jídla z hub, tentokrát z bedel.

Bedly v koření

Na pánvi v oleji a sádle ochuceném kořením opečené klobouky bedel, servírované na krajících čerstvého chleba.

Bělolanýž na slanině

Jedná se o starý pastýřský recept, známé je využití bělolanýže spíše jako koření do pokrmů. Nezkušení houbaři mohou zaměnit bělolanýž za některý druh pestřeců, které jsou jedovaté!

Bramboráky s houbami

Bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, mouky, vajec, česneku a koření.

Bramborové knedlíky plněné houbami

Bramborové knedlíky s uzeným a zelím jsou stálicí české kuchyně. Tento recept je však na knedlíky plněné na cibulce podušenými houbami.

Čína z václavek

Na pánvi orestované, povařené, pak v těstíčku marinované, václavky spolu se zeleninou.

Čínská směs s líhou klubčitou

Mezi praktickými houbaři nedoceněná a také málo známá houba je právě líha klubčitá, z které je tento recept.

Čirůvky ve svíčkové omáčce

Čirůvky mají jemnou chuť a příjemnou vůni. Vyzkoušejte je jako hlavní ingredienci naservírovanou spolu se svíčkovou omáčkou.

Čirůvky ve znojemské omáčce

Znojemská omáčka s houbami? Proč ne! Skvělé jsou na přípravu tohoto receptu také podzimní houby, nejlépe čirůvky. Použijte například čirůvku dvoubarvnou, čirůvku havelku, či čirůvku fialovou.

Dřevorubecká omeleta

V troubě zapečená palačinka plněná houbovou směsí. Jídla z hub, směs.

Dušené houby na cibulce

Houby pokapané citrónem, orestované s cibulí a česnekem, pak podušené.

Dušené houby nastavené krupicí

Směs hub podušená, smíchaná s krupicí a vejci.

Dušené houby po anglickém způsobu

Houby podušené ve vývaru s sherry a smetanou.

Dušené houby po čínsku

Houby máčené v horké vodě, podušené a pak povařené se zázvorem.

Dušené houby s česnekem

Houby orestované, pak podušené s česnekem a rajčaty.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.