REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedlová smetanová omáčka s kousky bedel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bedly mají jemnou chuť. Mladé plodnice, ještě neotevřené, jsou masité, vhodné jak k naplnění, nebo třeba na skvělou omáčku.


Ingredience:
300-400 gmladých zavřených bedel
200 gsmetany na vaření
50 gslaniny
1 lžičkazeleného pepře naloženého ve slaném nálevu
0,7 lvývaru z kostí
1 kscibule
citronová šťáva
muškátový květ
hladká mouka
máslo
sůl

Postup:
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, slaninu, necháme zesklovatět, přidáme půlku bedel, které na jemno nasekáme a zalijeme polovinou vývaru, podusíme doměkka
  2. Základ s podušenými bedlami, slaninou a cibulí rozmixujeme na hladký krém
  3. K rozmixovanému základu přilijeme druhou polovinu vývaru, přidáme zbylé bedly, které nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí, přidáme lžičku kuliček zeleného pepře
  4. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme 15 minut
  5. Na závěr přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, podle chuti dochutíme muškátovým květem, citronovou šťávou, necháme krátce provařit.
Doporučení:
  1. Bedlová omáčka skvěle chutná s houskovým knedlíkem.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy