Omáčky, dipy, kečupy, hořčice, čatní, pyré
reklama
reklama
Řepná polévka s bramborovo-makovými knedlíčky - Řepa není jen salát ze školní jídelny. Využití této výborné zeleniny je velmi široké. Hodí se například do smoothie či polévek. Výsledná barva polévky je možná lehce netradiční, ale s makovým knedlíčkem je prostě výborná.
Vepřové nudličky s pak choi, houbami a cukrovým hráškem - Rychlá minutka z orestovaného vepřového masa, hub, lusků cukrového hrášku, česneku, cibule a brukve čínské.
Špagety s boloňskou omáčkou a kuřecím mletým masem - Připravte na oběd špagety s boloňskou omáčkou v odlehčené a zdravější verzi s kuřecím mletým masem.
Mezinárodní den Prosecca připadá každý rok na 13.8. A co je vlastně prosecco? Jedná se o odrůdová vína, které pochází z hroznů odrůdy se stejným názvem. Tato odrůda je komerčně pěstována pouze v Itálii a to téměř výhradně v oblasti Veneto. Pěstování odrůdy Prosecco pro produkci známých šumivých vín má však ještě užší vymezení – více než 95 % všech výsadeb révy vinné odrůdy Prosecco se nachází v kraji Treviso a to v kopcovitém regionu Conegliano-Valdobbiadene, kde má vinohradnictví kořeny již více než dvě století.
Cuketová pomazánka se sýrem - Nejlepší cuketová pomazánka co znám. Je rychle připravená, mírně pikantní, jde mazat na pečivo, chléb i topinky.
Cuketové řezy se zakysanou smetanou - Krásně vláčné řezy potřené višňovým džemem, v druhé vrstvě zakysanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Povrch řezů je pak nakonec ozdobený nastrouhanými čokoládovými tyčinkami.
Cuketové matjesy - První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.
Více receptů, nejen těch na využití cuket, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy