ostatní
Angreštová omáčka
Podáváme k vařenému masu.
Bazalková omáčka II.
Čerstvá a sušená bazalka smíchaná s olivovým olejem, česnekem, jádry vlašských ořechů, nastrouhaným sýrem, pepřem a solí, omáčka vhodná k těstovinám.
Bernská omáčka
Omáčka je výborná k minutkám.
Boloňská omáčka II.
Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.
Borůvková omáčka
Výborná na lívance, či omelety.
Brusinkový přeliv
Převařený brusinkový kompot spolu s červeným vínem a šťávou z citrónu.
Burgundská omáčka
Omáčka z orestované a pak povařené zeleniny zalité červeným vínem, zahuštěná jíškou, nakonec propasírovaná přes sítko. Podáváme k masitým pokrmům, steakům, rybě a zvěřině.
Celerová omáčka
Omáčka k dušenému hovězímu masu.
Cuketová omáčka
Tato omáčka z cuket, paprik, cibule, koření a dalších ingrediencí je skvělá jak pod maso, tak například na špagety.
Čajová omáčka
Omáčka podávaná jak teplá, tak i studená k různě upraveným masům, ale i sladkým dezertům.
Domácí rajská omáčka s masem
Rajská omáčka s vložkou hovězího masa.
Holandská omáčka
Teplá omáčka vhodná jako příloha k různým pokrmům, například k rybím.
Holandská omáčka s kerblíkem
Používá se jako doplněk nebo příloha k různým pokrmům, případně k jejich úpravě.
Holandská omáčka se zeleninou
Tuto omáčku vařila již paní Rettigová. Je to jednoduchá omáčka, která se skvěle hodí k podušené zelenině a rybímu masu.
Houbová omáčka s vínem
Omáčka z čerstvých hub, bílého vína a hovězího vývaru.
Hrušková omáčka
Teplá omáčka připravená z nastrouhaných hrušek a dalších ingrediencí.
Chilli omáčka III.
Tato ostrá omáčka je skvělá jak k zelenině, tak k různě upraveným masům.
Chilli omáčka k těstovinám
Ostrá rajčatová omáčka vhodná k přelití čerstvě uvařených těstovin.
Italská omáčka na těstoviny
Omáčka na špagety vhodná také jako studená ingredience dalších omáček.
Jablková omáčka
Tuto horkou ovocnou omáčku servírujeme k vařenému hovězímu masu nebo k vařenému libovému masu vepřovému i k přírodní telecí pečeni.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující
reklama