REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Angreštová omáčka

Podáváme k vařenému masu.

Bazalková omáčka II.

Čerstvá a sušená bazalka smíchaná s olivovým olejem, česnekem, jádry vlašských ořechů, nastrouhaným sýrem, pepřem a solí, omáčka vhodná k těstovinám.

Béarnská omáčka

Základem béarnské omáčky podle tohoto receptu je klasická omáčka holandská, která je navíc ochucená čerstvě nasekaným estragonem. Tato omáčka dokáže zvýraznit chuť grilovaného masa, zvláště pak hovězích steaků. Skvělá je také k pečeným nebo grilovaným rybám.

Bernská omáčka

Tato omáčka je výborná k minutkovému masu, tedy například ke steakům.

Boloňská omáčka II.

Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.

Borůvková omáčka

Výborná na lívance, či omelety.

Brusinkový přeliv

Převařený brusinkový kompot spolu s červeným vínem a šťávou z citrónu.

Burgundská omáčka

Omáčka z orestované a pak povařené zeleniny zalité červeným vínem, zahuštěná jíškou, nakonec propasírovaná přes sítko. Podáváme k masitým pokrmům, steakům, rybě a zvěřině.

Celerová omáčka

Omáčka k dušenému hovězímu masu.

Cuketová omáčka

Tato omáčka z cuket, paprik, cibule, koření a dalších ingrediencí je skvělá jak pod maso, tak například na špagety.

Čajová omáčka

Omáčka podávaná jak teplá, tak i studená k různě upraveným masům, ale i sladkým dezertům.

Domácí rajská omáčka s masem

Rajská omáčka s vložkou hovězího masa.

Holandská omáčka

Teplá omáčka vhodná jako příloha k různým pokrmům, například k rybím.

Holandská omáčka s kerblíkem

Používá se jako doplněk nebo příloha k různým pokrmům, případně k jejich úpravě.

Holandská omáčka se zeleninou

Tuto omáčku vařila již paní Rettigová. Je to jednoduchá omáčka, která se skvěle hodí k podušené zelenině a rybímu masu.

Houbová omáčka s vínem

Omáčka z čerstvých hub, bílého vína a hovězího vývaru.

Hrušková omáčka

Teplá omáčka připravená z nastrouhaných hrušek a dalších ingrediencí.

Chilli omáčka III.

Tato ostrá omáčka je skvělá jak k zelenině, tak k různě upraveným masům.

Chilli omáčka k těstovinám

Ostrá rajčatová omáčka vhodná k přelití čerstvě uvařených těstovin.

Italská houbová omáčka

Pikantní omáčka s houbami, šunkou a dalšími surovinami, skvělá na těstoviny. Recept z italské kuchyně.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy