Základem béarnské omáčky podle tohoto receptu je klasická omáčka holandská, která je navíc ochucená čerstvě nasekaným estragonem. Tato omáčka dokáže zvýraznit chuť grilovaného masa, zvláště pak hovězích steaků. Skvělá je také k pečeným nebo grilovaným rybám.
Ingredience:
50 ml | suchého bílého vína |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | vaječné žloutky |
3 ks | kuličky celého pepře |
1,5 ks | šalotky |
šťáva z 1/2 ks citronu | |
čerstvý estragon | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Žloutky a redukci z bílého vína, šalotky a divokého koření (2 lžíce), vyšleháme nad vodní lázní do pěny.
- Postupně zašleháme přepuštěné máslo.
- Odstavíme z vodní lázně, dochutíme citronovou šťávu, osolíme, opepříme.
- Nakonec do omáčky přidáme nasekaný čerstvý estragon.
Video recept: