REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí rajská omáčka s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajská omáčka s vložkou hovězího masa.


Ingredience:
800 ghovězí kýty
200 gkořenové zeleniny (mrkev,petržel,celer)
8 kskuliček černého pepře
5 ksbobkového listu
voda
sůl
Na omáčku:
400 gčerstvých rajčat
150 ganglické slaniny
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
2 ksmrkve
2 ksbobkového listu
1 kscibule
1 ksmalého stroužku česneku
špetka mletého tymiánu
špetka mleté skořice
mletý černý pepř
cukr krupice na oslazení
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso dáme do tlakového hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, bobkové listy, kuličky černého pepře, sůl, zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka (asi 40 minut)
2. V kastrolu na rozehřátém oleji a másle lehce rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu
3. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, očištěné, na menší kousky nakrájené mrkve, špetku tymiánu, bobkové listy, vše orestujeme, zaprášíme moukou a osmahneme
4. Pak přidáme nakrájená rajčata, oloupaný utřený stroužek česneku, špetku mletého pepře, sůl, přilijeme vývar z masa (asi 600 ml) a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut
5. Nakonec omáčku propasírujeme přes cedník, podle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, cukrem a skořicí
6. Měkké maso nakrájíme na plátky, dáme do omáčky, prohřejeme a podáváme s rýží.

Doporučení:

Čerstvá rajčata můžeme nahradit 100 g rajčatového protlaku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy