REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme k vařenému masu.


Ingredience:
750 gzralých bobulí srstky (angreštu)
40 gmásla
2 lžícehladké mouky
1/8 lkyselé smetany
cukr moučka
sůl

Postup:

1. Angrešt přebereme, opereme a zbavíme stopek i okvětí
2. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule zcela rozvaří
3. Nakonec přidáme kyselou smetanu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy