Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.
Ingredience:
700 g | rajčatového pyré |
500 g | mletého masa (1:1 hovězí a vepřové maso) |
120 ml | hovězího vývaru |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | větší cibule |
1-2 lžíce | cukru (dávkujeme dle chuti) |
2 lžíce | oleje |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve větší pánvičce rozehřejeme olej, přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, za stálého míchání restujeme asi 5 minut
2. Přidáme mleté maso, za stálého míchání ho zprudka opékáme, dokud nezhnědne a nerozpadne se na malé kousky
3. Osolíme, přidáme rajčatové pyré, vývar, cukr a bobkové listy, promícháme
4. Na zredukovaném tepelném zdroji vaříme cca 45 minut, občas směs promícháme
5. Z omáčky vyndáme bobkové listy, dochutíme ji pepřem a solí, případně omáčku ještě dosladíme.