REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňská omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.


Ingredience:
700 grajčatového pyré
500 gmletého masa (1:1 hovězí a vepřové maso)
120 mlhovězího vývaru
2-3 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
1-2 lžícecukru (dávkujeme dle chuti)
2 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Ve větší pánvičce rozehřejeme olej, přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, za stálého míchání restujeme asi 5 minut
2. Přidáme mleté maso, za stálého míchání ho zprudka opékáme, dokud nezhnědne a nerozpadne se na malé kousky
3. Osolíme, přidáme rajčatové pyré, vývar, cukr a bobkové listy, promícháme
4. Na zredukovaném tepelném zdroji vaříme cca 45 minut, občas směs promícháme
5. Z omáčky vyndáme bobkové listy, dochutíme ji pepřem a solí, případně omáčku ještě dosladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy