REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka s kerblíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Používá se jako doplněk nebo příloha k různým pokrmům, případně k jejich úpravě.


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
100 gmásla
3 ksžloutků
6 lžicbílého vína
1 lžičkahladké hořčice
střik citrónové šťávy
svazeček estragonu
hrst kerblíku
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Máslo rozpustíme a přelijeme do vyšší nádoby, z níž bychom mohli snadno odlít usazenou syrovátku
2. Žloutek se solí, pepřem, bílým vínem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem dáme do hrnce a ve vodní lázni na mírném ohni šleháme, dokud hmota nezhoustne
3. Pak sejmeme z ohně a nejprve po kapkách, pak tenkým praménkem zašleháme rozpuštěné máslo (zbavené syrovátky!)
4. Opraný a okapaný kerblík a estragon jemně nakrájíme, vložíme do hotové omáčky, kterou eventuálně ještě přisolíme a opepříme
5. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy