REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka vhodná jako příloha k různým pokrmům, například k rybím.


Ingredience:
100 gmásla
4 ksžloutků
1 lžícecitrónové šťávy
1/16 lvody nebo vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnečku dáme žloutky, vlažnou tekutinu, citrónovou šťávu, sůl a koření
2. Nádobu s ingrediencemi umístíme do většího hrnce s horkou vodou a šleháme na mírném ohni do zhoustnutí (vodní lázeň nesmí vařit!)
3. Hrneček sundáme z tepelného zdroje a do omáčky po malých kouscích vešleháme změklé máslo
4. Omáčku ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy