REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z orestované a pak povařené zeleniny zalité červeným vínem, zahuštěná jíškou, nakonec propasírovaná přes sítko. Podáváme k masitým pokrmům, steakům, rybě a zvěřině.


Ingredience:
1 lčerveného vína
100 gslaniny
2 lžícečerstvé petrželky
1 lžičkačerstvého tymiánu
6 kskarotek
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 ksbobkový list
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky, v hrnci ji necháme roztavit
2. Přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, posekanou petrželku, tymián a bobkový list, vše zalijeme červeným vínem a necháme vařit, až se třetina vína odpaří, tedy přibližně 20 minut
3. Z másla a mouky uděláme jíšku, omáčku zahustíme a povaříme ještě dalších 5 minut
4. Hotovou omáčku propasírujeme přes cedník, ochutíme pepřem a solí, zjemníme lžičkou másla.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy