kečupy, hořčice, čatní, pyré
Ananasové čatní
Ananas nakrájený na kostičky, podušený na cibulce spolu s cukrem, chilli, mletým koriandrem a solí.
Arašídové čatní
Rozmixované arašídy promíchané s česnekem utřeným s olejem a chilli.
Avokádové pyré
Tímto pyré můžeme plnit rajčata, papriky a podávat jako studený předkrm.
Banánové čatní
Nakrájené banány na plátky a nasekané feferonky, promíchané s ochuceným bílým jogurtem kořením garam-masala, chilli, nasekanou petrželkou, solí a olejem.
Brokolicové pyré
Podáváme ke steakům a dušenému nebo pečenému masu.
Broskvové čatní
Čatní připravené povařením broskví a dalších ingrediencí.
Broskvové chilli chutney
Máte dostatek broskví od babičky ze zahrádky? Jestliže ve spíži máte ještě broskvové kompoty z loňska, vyzkoušejte jinou pochoutku. Takové broskvové chilli chutney je doslova explozí chutí a vůní. A pokud právě broskve nepatří mezi vaše oblíbené ovoce, můžete je bez obav nahradit jiným druhem. Nechte se inspirovat od lenkalives.
Brusinkové čatní
Čatní z brusinek se skvěle hodí jako doplněk k čerstvému sladkému pečivu nebo například ke smetanovému sýru.
Brusinkovo-pomerančové čatní
Čatní z brusinek, pomerančů, jablečné šťávy a dalších ingrediencí vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
Celerové čatní
Celer uvařený doměkka, pak společně podušený s osmaženou cibulkou, česnekem, nasekanou petrželkou, nastrouhaným kokosem, mletým koriandrem, chilli a dalšími ingrediencemi.
Celerové pyré
Jednoduchý recept na pyré připravené z osmahnutého a pak podušeného celeru, rozmixovaného a zjemněného zakysanou smetanou.
Cibulové čatní
Jedna z mnoha variant čatní z cibule, jablka a dalších ingrediencí.
Cibulové čatní s hruškami
Jedna z variant cibulového čatní ochuceného hruškami, švestkami a dalšími ingrediencemi.
Cibulové pyré
Pyré vhodné jako příloha k hovězímu masu.
Citronová hořčice
Hořčice má své místo snad v každé rodině. A co rodina, dokonce možná co člen domácnosti, to jiný oblíbený druh hořčice. Vyzkoušejte netradiční kombinaci pikantního hořčičného semínka a svěžího citronu, kterou si v rodině oblíbí všichni.
Citrónové čatní
Nakrájené citróny na menší kousky naložené 4 týdny společně s rozemletými sušenými chilli papričkami, semínky fenyklu, hořčičnými semínky, prolisovanými stroužky česneku a solí, zalité olejem.
Cuketová hořčice
Výborná hořčice z cuket, česneku, cukru, octa a feferonek.
Cuketová hořčice II.
Tato hořčice je výborná na topinky, k uzeninám, do omáček, na potírání masa při grilování …
Cuketová hořčice III.
Další vyzkoušený recept paní Nadi, tentokrát na zeleninovou hořčici vyrobenou z cuket, hnědého cukru, česneku, feferonek, dijonské hořčice, koření … a dalších surovin.
Čatní cuketové
Cuketové čatní je chutná příloha k masům, sekané, paštikám apod.