REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čatní z brusinek se skvěle hodí jako doplněk k čerstvému sladkému pečivu nebo například ke smetanovému sýru.


Ingredience:
720 mlbrusinek
1 ksvětšího zralého jablka
1 lžičkamletého nového koření
1 lžičkamletého hřebíčku
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamleté skořice
1 šálekvinného octa
1 šálekrozinek
1 šálekcukru
1 šálekvody

Postup:

1. Omyté jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na menší kostičky
2. Na středně velké pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem, zdroj tepla snížíme a do oslazené vody přidáme všechny zbylé ingredience
3. Přivedeme zpět k varu a zvolna vše vaříme asi 15 minut, nebo dokud jablka nebudou křehká
4. V této chvíli horké čatní přelijeme do větší skleněné mísy
5. Přímo na hladinu povařeného čatní umístíme nejlépe plastovou pokličku a mísu dáme do chladné místnosti, kde necháme čatní přes noc stát, během noci se chutě a vůně všech ingrediencí pěkně smíchají.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy