Čatní z brusinek, pomerančů, jablečné šťávy a dalších ingrediencí vhodné jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
Ingredience:
170 g | čerstvých brusinek nebo 100 g sterilovaných |
100 ml | jablečné šťávy |
2 lžíce | cukru |
1 lžíce | másla |
6 lžic | bílého vína |
6-8 ks | hvězdiček badyánu |
2 ks | pomeranče |
1 ks | celé skořice |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pomeranče oloupeme, jednotlivé měsíčky zbavíme bílé blány a šťávu z pomeranče přitom zachycujeme
2. Na rozehřátém másle zkaramelizujeme brusinky s cukrem (sterilované už neupravujeme)
3. Přidáme dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, bílé víno, celou skořici a hvězdičky badyánu
4. Bez přikrytí vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne
5. Potom ochutíme solí a mletým pepřem.