REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové čatní s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant cibulového čatní ochuceného hruškami, švestkami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgcibule
1 kghrušek
500 gšvestek
500 gcukru
250 mlbílého vinného octa
3 lžičkymletého koriandru
2 lžičkymletého pepře
1 lžičkakajenského pepře
1 lžícestrouhaného zázvoru
4 ksstroužků česneku
citronová šťáva ze 2 citronů
voda
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobno, oloupané česneky nakrájíme na plátky
2. Omyté hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky, omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky
3. Vše dáme do nádoby, podlijeme vodou, přivedeme k varu, pak dochutíme vinným octem i citronovou šťávou, přidáme koření, sůl a vše dále vaříme na mírném ohni 30-40 minut
4. Potom necháme směs částečně vychladnout, rozmixujeme ji, přidáme cukr, ještě chvíli povaříme za stálého míchání, aby hmota zhoustla
5. Naplníme do čistě vymytých sklenic a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy