REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant čatní z cibule, jablka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 250 ml:
250-300 gcukru krupice
300 gčervené cibule
300 gbílé cibule
100 grozinek
150 mlčerveného vinného octa
150 mlčerveného vína
2 lžičkymletého zázvoru
1 lžičkakoření garam masaly
2 ksstroužků česneku
1 ksvelkého jablka
špetka skořice
voda
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky
2. Pak nakrájené cibule i jablka vložíme do kastrolu, zasypeme polovinou krupicového cukru a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a cibule nezačne lehce karamelizovat
3. Potom podlijeme trochou vody a dusíme, dokud cibule i jablka nezměknou (asi 10-15 minut), přilijeme ocet, červené víno, přidáme opláchnuté rozinky, mletý zázvor, oloupané prolisované stroužky česneku, garam masalu, špetku skořice a zbylý cukr
4. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, když je čatní dostatečně husté, dochutíme solí
5. Plníme ihned do dobře umytých sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru, alespoň na 10 minut.

Doporučení:

Místo jablka a rozinek můžeme použít ředkvičky a feferonku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy