REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová hořčice II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato hořčice je výborná na topinky, k uzeninám, do omáček, na potírání masa při grilování …


Ingredience:
2 kgcukety
150 gcukru
100 gsoli
1 velká plechovkarajčatového protlaku
2 lžičkymletého černého pepře
4 ksfeferonky
2 kspalice česneku
2 dcloleje
1 dclocta

Postup:

1. Pokrájené cukety na kostičky prohřejeme s octem prolisovaným česnekem a nasekanými feferonkami, vaříme asi 40 minut až směs zhoustne
2. Přidáme sůl, pepř, olej a protlak, promícháme a vaříme ještě dalších 10 minut, horké plníme do skleniček
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy