REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová hořčice III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další vyzkoušený recept paní Nadi, tentokrát na zeleninovou hořčici vyrobenou z cuket, hnědého cukru, česneku, feferonek, dijonské hořčice, koření … a dalších surovin.


Ingredience:
Rozpis na 5 skleniček:
1 kgcukety
200 gdijonské hořčice (Amora)
80 gtřtinového cukru
20 gmořské soli
100 mlolivového oleje
70 mlvinného octa
5 ksstroužků česneku
1-2 ksfeferonky
bílý pepř (čerstvě mletý)

Postup:

1. Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá :-), poté nakrájíme na drobné kostky, přemístíme do vhodného kastrolu
2. Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a přidáme k cuketě, přidáme i zbytek surovin, promícháme a na velkém plameni přivedeme k bodu varu, poté intenzitu plamene snížíme na minimum, přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání dusíme cca 1 hodinu
3. Po uplynulé době dušení horkou směs pomixujeme ponorným mixérem, já nemixovala úplně dohladka, mám raději rustikální podobu a za pomocí “nalívátka” přemístíme do sklenic se šroubovacími uzávěry, pořádně (suchá) víčka uzavřeme
4. Sterilizujeme při teplotě 90 °C tak 15 minut.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy