Jeden z receptů na zpracování čerstvých paprik. Papriková salsa skvěle nahradí tu klasickou, rajčatovou. Skvěle chutná jak ke grilovaným masům, ale i k dalším pokrmům připraveným nejen na grilu. Papriková salsa se dá použít i jako dip, například k různým krekrům, či jiným slaným pochutinám.
Ingredience:
2 ks | masité papriky (červená, žlutá...) |
1 ks | limetky |
1 lžíce | sezamového oleje |
1 lžíce | olivového oleje |
1 hrst | listů koriandru |
čerstvě mletý barevný pepř |
Postup:
- Omyté, osušené papriky na sucho opečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pěkně, ze všech stran.
- Horké opečené papriky vložíme do sáčku a necháme 10-15 minut, pak je ze sáčku vytáhneme a jejich slupku oloupeme. Oloupané papriky na krájíme na drobné kostičky.
- Ke kostičkám paprik v misce přidáme nasekaný koriandr, zamícháme, pak salsu dochutíme nastrouhanou kůrou z jedné limetky, také limetkovou šťávou a oběma oleji.
- Salsu dochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme, v lednici krátce odpočinout.