Například ke grilovanému kuřeti se skvěle hodí tato studená omáčka připravená z kůry a šťávy pomeranče, majonézy, tymiánu a pepře.
Ingredience:
5 lžic | majonézy (základní) |
3 lžíce | pomerančové šťávy |
1/2 lžičky | nasekaného čerstvého tymiánu |
špatka pomerančové kůry | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Smícháme špetku pomerančové kůry s pomerančovou šťávou a majonézou
2. Dip ještě dochutíme nasekanými lístky tymiánu, pepřem a solí, dobře zamícháme a necháme chvíli v lednic, aby se všechny chutě a vůně pěkně propojily.
Na tento recept je nejlepší neochucená základní majonéza, kterou si můžete vyrobit i doma. Recepty najdete zde: Majonéza základní, Majonéza základní II..