REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkový dip s chutí kari koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka ze zakysané smetany s jemně sekaným pórkem, kořením tanndoori masala a sušeným česnekem. Na blížící se grilování se bude určitě hodit.


Ingredience:
1 hrstmladého pórku
250 gtučné zakysané smetany
1/2 lžičkykari koření
bílý pepř
citron
mléko
sůl

Postup:

1. Kysanou smetanu smícháme s pokrájeným pórkem (bílá část), přisypeme kari koření a zakápneme pár kapkami citronovoé šťávy
2. Podle chuti dosolíme a lehce opepříme
3. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ještě naředit několika lžičkami mléka nebo smetany.

Doporučení:

Omáčka se skvěle hodí ke grilovaným masům a zelenině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy