REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

k rybám

Dip z červené řepy

Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.

Hořčicový přeliv

Tento omáčkový přeliv je vhodný například ke grilovanému nebo pečenému rybímu masu, nebo k masu kuřecímu. Opečené maso přelivem přeléváme, čímž zvýrazníme a doplníme chuť daného pokrmu.

Jablková omáčka majonézová

Ve víně podušené kousky jablek, prolisované, vmíchané do majonézy ochucené worcesterskou omáčkou, nastrouhaným křenem … Podáváme k jemnějším druhům huspenin, k vařeným masům, k pečeným, smaženým i grilovaným rybám.

Japonská omáčka k namáčení

Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.

Japonská studená omáčka

Nastrouhaná bílá ředkev smíchaná se sójovou omáčkou, dezertním vínem, olejem a dalšími ingrediencemi, podávaná vychlazená jako polévka.

Jogurtovo-mátová omáčka

Studená omáčka skvělá ke grilovaným masům, nejlépe k rybám, ale také například ke skopovému masu. Výborná je také ke grilované zelenině.

Kaparová omáčka III.

Studená omáčka vhodná ke grilovanému rybímu masu.

Kaviárová omáčka II.

Omáčka ze žloutků, másla, hovězího vývaru, hořčice, citrónové šťávy, octa, kaviáru a dalších ingrediencí, servírovaná studená, například k rybímu masu nebo korýšům.

Koprový dip

Zakysaná smetana, jogurt a majonéza smíchaná spolu s česnekem, naťovou cibulí, petrželkou a koprem, dip dochucený citronovou šťávou a cukrem, skvělý je ke pečenému nebo grilovanému rybímu masu.

Křenová smetana

Čerstvě nastrouhaným křenem a jablky ochucená studená smetanová omáčky.

Majonézová omáčka

Omáčka servírovaná studená, nejlépe k vařeným rybám. Připravuje se ze základní, neochucené majonézy, ušlehané smetany, kyselé okurky, citronové šťávy, nasekané petrželky, soli a pepře.

Mátová omáčka

Nasekané lístky máty peprné smíchané s povařeným octem s citrónovou šťávou, olejem, chilli, pepřem a moučkovým cukrem. Omáčka vhodná především k rybímu masu.

Omáčka mojo rojo

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.

Ostrá rajčatová omáčka

Studená omáčka k rybám nebo plodům moře, také se skvěle hodí k uzenému a pečenému masu.

Pikantní studené omáčka k rybám

Ochucená omáčka z majonézy a dalších ingrediencí skvělá ke grilovaným rybám.

Studená koprová omáčka

Studená majonézová omáčka, zahoustlé konzistence. Skvělá k rybímu masu.

Studená omáčka k rybám

Skvělá omáčka na přelévání ryb.

Studená ořechová omáčka

Podáváme ke smaženým rybám, smaženým paprikám a baklažánům.

Studená pažitková omáčka

Podáváme k rybě popřípadě k vepřovému nebo hovězímu masu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy