k rybám
Dip z červené řepy
Studená omáčka vhodná především ke grilovanému rybímu masu, ale skvěle chutní i ke slaným pochutinám.
Hořčicový přeliv
Tento omáčkový přeliv je vhodný například ke grilovanému nebo pečenému rybímu masu, nebo k masu kuřecímu. Opečené maso přelivem přeléváme, čímž zvýrazníme a doplníme chuť daného pokrmu.
Jablková omáčka majonézová
Ve víně podušené kousky jablek, prolisované, vmíchané do majonézy ochucené worcesterskou omáčkou, nastrouhaným křenem … Podáváme k jemnějším druhům huspenin, k vařeným masům, k pečeným, smaženým i grilovaným rybám.
Japonská omáčka k namáčení
Tuto dobře vychlazenou omáčku podáváme k různě upraveným rybám servírovaným po jednotlivých soustech, ale i k darům moře či jiným vodním živočichům upraveným grilováním, pečením, vařením apod.
Japonská studená omáčka
Nastrouhaná bílá ředkev smíchaná se sójovou omáčkou, dezertním vínem, olejem a dalšími ingrediencemi, podávaná vychlazená jako polévka.
Jogurtovo-mátová omáčka
Studená omáčka skvělá ke grilovaným masům, nejlépe k rybám, ale také například ke skopovému masu. Výborná je také ke grilované zelenině.
Kaparová omáčka III.
Studená omáčka vhodná ke grilovanému rybímu masu.
Kaviárová omáčka II.
Omáčka ze žloutků, másla, hovězího vývaru, hořčice, citrónové šťávy, octa, kaviáru a dalších ingrediencí, servírovaná studená, například k rybímu masu nebo korýšům.
Koprový dip
Zakysaná smetana, jogurt a majonéza smíchaná spolu s česnekem, naťovou cibulí, petrželkou a koprem, dip dochucený citronovou šťávou a cukrem, skvělý je ke pečenému nebo grilovanému rybímu masu.
Křenová smetana
Čerstvě nastrouhaným křenem a jablky ochucená studená smetanová omáčky.
Majonézová omáčka
Omáčka servírovaná studená, nejlépe k vařeným rybám. Připravuje se ze základní, neochucené majonézy, ušlehané smetany, kyselé okurky, citronové šťávy, nasekané petrželky, soli a pepře.
Mátová omáčka
Nasekané lístky máty peprné smíchané s povařeným octem s citrónovou šťávou, olejem, chilli, pepřem a moučkovým cukrem. Omáčka vhodná především k rybímu masu.
Omáčka mojo rojo
Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů, ale můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se jak k rybám, tak i k hovězímu, vepřovému či kuřecímu masu, nebo k pečené zelenině. Existuje mnoho variant, základem je však vždy rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet. Dále se přidávají například nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano atd.
Ostrá rajčatová omáčka
Studená omáčka k rybám nebo plodům moře, také se skvěle hodí k uzenému a pečenému masu.
Pikantní studené omáčka k rybám
Ochucená omáčka z majonézy a dalších ingrediencí skvělá ke grilovaným rybám.
Studená koprová omáčka
Studená majonézová omáčka, zahoustlé konzistence. Skvělá k rybímu masu.
Studená omáčka k rybám
Skvělá omáčka na přelévání ryb.
Studená ořechová omáčka
Podáváme ke smaženým rybám, smaženým paprikám a baklažánům.
Studená pažitková omáčka
Podáváme k rybě popřípadě k vepřovému nebo hovězímu masu.
reklama