REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková omáčka majonézová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve víně podušené kousky jablek, prolisované, vmíchané do majonézy ochucené worcesterskou omáčkou, nastrouhaným křenem … Podáváme k jemnějším druhům huspenin, k vařeným masům, k pečeným, smaženým i grilovaným rybám.


Ingredience:
200 gmajonézy
1 lžícestrouhaného křenu
2 ksvětší jablka
trochu přírodního bílého vína
worcesterská omáčka
citronová šťáva
mletý bílý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Oloupaná jablka nakrájená na čtvrtky a zbavená jadřinců podusíme v troše vína doměkka, ještě horká jablka pak prolisujeme, necháme vychladnout a i se šťávou vmícháme do majonézy
2. Omáčku ochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem, pepřem a několika kapkami worcesterské omáčky
3. Dobře promícháme a necháme v lednici rozležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy