REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá rajčatová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka k rybám nebo plodům moře, také se skvěle hodí k uzenému a pečenému masu.


Ingredience:
2 ksrajčat
1 ksčerstvé feferonky
3 ksstroužky česneku
4 lžícebílého jogurtu
2 lžičkyhořčice
3 lžíceolivového oleje
3 lžícekečupu
ocet
sůl

Postup:

1. Do mixéru nalijeme olej, přidáme kečup, podle chuti hořčici, utřený česnek se solí, očištěnou, nadrobno nakrájenou feferonku, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, trochu octa a vše na jemno rozmixujeme
2. Potom do omáčky zlehka vmícháme bílý jogurt a necháme vychladit.

Doporučení:

– Příloha k rybám nebo plodům moře, také k uzenému nebo pečenému masu.

Poznámka:

– Feferonku můžeme nahradit červenou nepálivou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy