Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.
Ingredience:
500 g | bio rebarbory |
300 g | sušeného ovoce (švestky, brusinky, rozinky) |
300 g | bio jablka |
300 g | třtinového cukru |
200 g | bio cibule |
50 g | strouhaného bio zázvoru |
2 ks | stroužky bio česneku |
1 hrst | kuliček bio hořčičného semínka |
300 ml | bio vinného octa |
pár kuliček bio pepře | |
špetka kari koření | |
kůra z bio citronu | |
špetka soli |
Postup:
- Pokrájenou cibuli na kostičky a nastrouhaný zázvor lehce osmažte, zalijte vinným octem a vše společně povařte alespoň 5 minut, aby ocet vyčpěl.
- Poté do směsi přidejte všechny vypsané suroviny kromě rebarbory a vařte dalších 10 minut.
- Nakonec přidejte rebarboru rozkrájenou na menší kousky, nastrouhejte trochu citronové kůry, promíchejte a směs vařte ještě 10 minut, klidně i déle.
- Hotové chutney dochuťte, přendejte do zavařovacích sklenic, vychlaďte v lednici a podávejte třeba nečekané návštěvě.
I vy si chcete dopřát a vyzkoušet podobné recepty z bio surovin? Vyrazte například na farmu Králičkova bio zelenina v Novém Bydžově, kde seženete různé druhy zeleniny, ale také bylinek. A pokud se budete chtít zdržet, farma se věnuje chovu koní a jezdeckému sportu, zkusit tak můžete vyjížďku, nebo dokonce výukovou hodinu. Více informací najdete na www.kralickovabiozelenina.cz.
Poznámka:Recept k článku: Sklizeň rebarbory právě vrcholí! Nepropásněte ji a inspirujte se recepty, které si zamilujete