REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z povařeného chřestu a jarní cibulky, dochucená smetanou a kořením, ozdobená opečenou slaninou a jarní cibulkou.


Ingredience:
1 svazekchřestu
1 svazekjarní cibulky
1 kelímeksmetany
50 gslaniny na ozdobení
1,5 lvody
muškátový oříšek
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Chřest oloupeme a odkrojíme hlavičky, slupky dáme vařit a pak přecedíme do jiného kastrolu
2. Přidáme nakrájený chřest a jeden stonek jarní cibulky, vaříme do měkka
3. Necháme si tolik vývaru, kolik chceme polévky a zda chceme hustou a nebo řídkou polévku, zbytek polévky i se zeleninou rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, nakonec i smetanu, pak vypneme zdroj tepla
4. Na talíři jednotlivé porce zdobíme opečenou slaninou, jarní cibulkou a pár kapkami olivového oleje.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy