REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zapražené, luštěninové, mléčné a krémové


Adventní pivní polévka s krutony

Zajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.

Batátová krémová polévka

Tuto polévku podáváme jen tak, nebo ozdobenou chlebovými či rohlíkovými krutonky a zakysanou smetanou.

Bílá houbová polévka

Klasický recept našich babiček

Bílá jarní polévka

Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.

Bramboračka se špenátem

Krémová polévka z brambor, jablek, šalotky, koření a špenátových lístků, zjemněná smetanou.

Bramborová polévka

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.

Bramborová polévka II.

Polévka z rozmixovaných brambor a zeleniny s vložkou hub a šalotky, dochucená smetanou.

Bramborová polévka nakyselo

Staročeská polévka jemné chuti po houbách, mírně nakyslá, husté konzistence, s vložkou na plátky nakrájených brambor a hub.

Bramborová polévka s houbami

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.

Bramborová polévka s pestem z medvědího česneku

Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden z nejvyšších indexů sytosti (tj. míra schopnosti potravin snížit hlad a snížit potřebu energetického příjmu na několik dalších hodin). Tento recept se vám bude hodit, jak na přípravu večeře, tak i k obědu před hlavním chodem.

Bramborová s vejci

Světlá smetanová polévka výrazné chuti, mírně zahoustlá.

Bramborová se sýrem

Světlá polévka s brambory, dochucena sýrem.

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Recept podle kuchaře Patrika Lexy, člena juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů připravený ve spolupráci s Českou mlékárnou Hollandia Karlovy Vary.

Bramborový krém

Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.

Bramborový krém s podmáslím a restovanými liškami

Bramborová polévka s opečenými liškami je recept, jehož základem jsou brambory. Vychutnejte si smetanovou polévku podle tohoto podzimního receptu.

Bramborový krém se žampiony

Na lžíci oleje orestované kostky brambor, plátky žampionů a kolečka pórku, zalité vývarem, povařené. Polévka rozmixovaná, dochucená zakysanou smetanou a kořením, servírovaná ozdobená orestovanými žampiony a zakysanou smetanou.

Brokolicová polévka

Krémová polévka z brokolice a bílých fazolí, servírovaná ozdobená piniovými oříšky a parmazánem.

Brokolicovo-špenátová krémová polévka

Rychlá krémová polévka z povařené brokolice a brambor, spařených listů špenátu a dalších surovin, servírovaná rozmixovaná, ozdobená smetanou a případně i rohlíkovými krutony nebo smaženým hráškem.

Brokolicovo-špenátový krém

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, brokolice a brambor, obohacená o spařené listy špenátu, servírovaná rozmixovaná, ozdobená sladkou smetanou.

Brokolicový krém

Zdravá smetanová polévka vonící po brokolici. Servíruje se rozmixovaná pěkně do hladka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy