REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zapražené, luštěninové, mléčné a krémové


Adventní pivní polévka s krutony

Zajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.

Batátová krémová polévka

Tuto polévku podáváme jen tak, nebo ozdobenou chlebovými či rohlíkovými krutonky a zakysanou smetanou.

Bílá houbová polévka

Klasický recept našich babiček

Bílá jarní polévka

Polévka z mrkve, petržele, kapusty a dalších ingrediencí, zjemněná smetanou.

Bramboračka se špenátem

Krémová polévka z brambor, jablek, šalotky, koření a špenátových lístků, zjemněná smetanou.

Bramborová polévka

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.

Bramborová polévka II.

Polévka z rozmixovaných brambor a zeleniny s vložkou hub a šalotky, dochucená smetanou.

Bramborová polévka nakyselo

Staročeská polévka jemné chuti po houbách, mírně nakyslá, husté konzistence, s vložkou na plátky nakrájených brambor a hub.

Bramborová polévka s houbami

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.

Bramborová s vejci

Světlá smetanová polévka výrazné chuti, mírně zahoustlá.

Bramborová se sýrem

Světlá polévka s brambory, dochucena sýrem.

Bramborový krém se žampiony

Na lžíci oleje orestované kostky brambor, plátky žampionů a kolečka pórku, zalité vývarem, povařené. Polévka rozmixovaná, dochucená zakysanou smetanou a kořením, servírovaná ozdobená orestovanými žampiony a zakysanou smetanou.

Brokolicová polévka

Krémová polévka z brokolice a bílých fazolí, servírovaná ozdobená piniovými oříšky a parmazánem.

Brokolicovo-špenátová krémová polévka

Rychlá krémová polévka z povařené brokolice a brambor, spařených listů špenátu a dalších surovin, servírovaná rozmixovaná, ozdobená smetanou a případně i rohlíkovými krutony nebo smaženým hráškem.

Brokolicovo-špenátový krém

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, brokolice a brambor, obohacená o spařené listy špenátu, servírovaná rozmixovaná, ozdobená sladkou smetanou.

Brokolicový krém

Zdravá smetanová polévka vonící po brokolici. Servíruje se rozmixovaná pěkně do hladka.

Brokolicový krém zdobený mascarponovým kapáním

Na jednotlivé růžičky nakrájená brokolice, povařené v osolené vodě, promíchaná s orestovanou cibulkou zaprášenou moukou, zjemněná smetanou, dochucená kořením, nakonec rozmixovaná. Krém je servírovaný ozdobený italským sýrem Mascarpone zředěným smetanou.

Bylinková polévka s bramboráčky

Polévka s polníčkem a tymiánem s vložkou bramboráčků.

Camfourkova oblíbená

Recept na čočkovou polévku z kuchařky pana Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.

Cappuccino z červené čočky s tuňákem

Vyzkoušejte červenou čočku Menu Gold v netradičním receptu. Červená čočka má oproti hnědé mnoho výhod. Pro naše tělo je lépe stravitelnější, méně nadýmá a vzhledem k tomu, že je také o něco menší, i její doba přípravy je kratší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy